Sobre jo mateixa

Em dic Maria Luisa, però molts em criden Marilu, i he nascut i crescut a Itàlia. El de ser italiana salta a la vista quan començo a parlar, no tant pel meu accent, sinó per aquest gesticular sense parar que tant ens caracteritza. 

La meva inquietud em va portar a viatjar; vaig viure alguns anys a Àfrica i en més països d’Europa, i vaig treballar al món del turisme, en contacte constant amb la gent. A poc a poc l’interès per a les persones va créixer, així que em vaig apassionar per l’estudi de la psicologia, de la psicoanàlisi i de la teràpia Gestalt, i més endavant vaig practicar el ioga i la meditació. 

Sóc una persona curiosa i dinàmica, anhelo provar experiències noves i buscar el perquè de tot, i al mateix temps m’encanta observar i escoltar les coses com són: sens dubte aquesta índole em ve dels meus pares, tots dos Mèdics, un del cos i l’altra de la ment.

La música va entrar en la meva vida de petita, quan vaig aprendre a tocar el piano en el Conservatori de Santa Cecilia, a Roma; i molts anys després, quan vaig arribar a Palma de Mallorca, es va insinuar en mi la necessitat d’expressar-me a través de l’element musical més bàsic i primitiu, el ritme, així que vaig aprendre a tocar la percussió africana.

La comunicació m’interessa i em fascina des de sempre, tant la verbal com la no-verbal, en tant que la considero l’eix de les relacions humanes. Per això m’agrada aprendre nous idiomes, que em permeten comunicar amb persones de tot el món: parlo amb fluïdesa espanyol i anglès, cant en swahili, i ara estic aprenent el català.

Música i comunicació van de la mà, s’uneixen i es potencien recíprocament, i un dia vaig descobrir la disciplina que aprofita l’energia d’aquesta unió, utilitzant la primera per afavorir la segona: la Musicoterapia.

Pel meu ser Musicoterapeuta significa atendre a les persones amb responsabilitat i consciència, estant present aquí i ara per sentir a l’altre, escoltar-ho, veure-ho i acollir-ho tal com és, amb les seves necessitats i en la seva unicitat.

Estic titulada com a “Expert en Musicoterapia Pràctica” (Universitat d’Alcalá d’Henares, promoció 2012), vaig fer cursos de formació específics i segueixo formant-me per ampliar els meus recursos i competències.

Des del 2011 treball com Musicoterapeuta en diferents institucions i amb pacients particulars. (Veure secció “Projectes en curs”)

Al febrer de 2014, juntament amb cinc Musicoterapeutas espanyols, hem creat l’Associació “Comusicarte. Musicoterapia acció social”, que promou la Musicoterapia amb finalitats terapèutiques i socials.

 

Segueixo el meu viatge en aquesta vida, centrant-me en el camí, fent de l’aprenentatge de cada dia el meu tresor, intentant aportar el meu granit de sorra per afavorir el benestar de les persones. Curiosa de veure on em portarà, sense pressa.

 

“Sempre tingues al cor la idea d’Ítaca. 
Has d’arribar-hi, és el teu destí. 
Però no forcis gens la travessia. 
És preferible que duri molts anys  (…)

Savi com bé t’has fet, amb tanta experiència, 
ja hauràs pogut comprendre què volen dir les Ítaques”

(Constantino Cavafis: “Ítaca”)

Curriculum complet